Elkészítés: Egy 5 literes üveget telerakunk hársfavirággal (kocsánylevelével együtt kell szedni a virágot). Belekarikázzuk a citromokat, ráöntjük a 2 kg cukrot, a citromsavat és a borkősavat, és felöntjük annyi vízzel hogy az üveg tele legyen. Jó alaposan elkeverjük. Ruhaszalvétával vagy konyharuhával lekötjük, hogy szellőzni tudjon. 3 napig állni hagyjuk, minden nap 2-3 alkalommal megkeverjük.
3. nap beletesszük a na-benzoátot, és még 1 napot állni hagyjuk. Ha letelt a 4 nap, leszűrjük a virágtól és a citromtól a levet, kicsavarjuk. Üvegekbe töltjük és lezárjuk. Kb. 3,5 liter lesz belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre