Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukor felével habbá verjük, beleszitáljuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, a maradék cukrot, majd az olajat is belekeverjük. A tésztát 30x18 cm-es kikent, kilisztezett tepsiben, előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
A krémhez a tejben feloldjuk a cukrot, belekeverjük a keményítőt és a tojássárgáját. Gőz fölött sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és habosra keverjük. A krémet a kihűlt süteménylapra kenjük, hagyjuk kicsit állni. Közben a tejszínt a cukorral, a vaníliás cukorral és a habfix-szel kemény habbá verjük, a krém tetejére kenjük. Tetejére csokidarát szórunk. Kockára vágva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre