Elkészítés: A tésztához a fehérjéket verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá a cukrot. A tojássárgáját is vegyítsük a tojáshabba. Adjuk a masszához az átszitált kakaót, a lisztet, majd a két evőkanálnyi olajat.vA tésztát öntsük egy kisebb kikent, lisztezett tepsibe, és süssük 20 percig.
A krémhez olvasszuk fel a tejben a cukrot, keverjük el benne a keményítőt és a tojássárgákat. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a krémbe a gesztenyemasszát, és keverjük habosra. A kihűlt krémet kenjük rá a kihűlt tésztára, majd hagyjuk egy kicsit megsűrűsödni. A tejszínt keverjük el a porcukorral, verjük kemény habbá, és kenjük a tetejére. A sütemény tetejét szórjuk meg darált mogyoróval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre