hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háromszínű aszpik

MME MME
1/5
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Egy 1,5 l űrtartalmú, téglalap alakú formát a hűtőbe teszünk fél órára. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint 10 percre beáztatjuk vízbe.

Elkészítés: A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépákat meghámozzuk, és a cukkínivel együtt szintén csíkokra vágjuk. A zöldségeket 2 percig kevés vízen pároljuk, majd egy konyharuhára tesszük hűlni, és enyhén megsózzuk. A zöldséglevest a zselatinra öntjük, felforraljuk, de nem forraljuk sokáig. Hagyjuk kissé kihűlni. A formába 2 cm magasan hideg, de folyékony zselatinos levest öntünk, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Kivesszük a formát a hűtőből, majd kirakjuk zöldségekkel váltogatva a különböző fajtájúakat és színűeket, egyenletesen, kb.1 cm vastagságban. A zöldségekre újabb adag levet teszünk, és megint visszarakjuk a hűtőbe dermedni. Tovább folytatjuk ezt a folyamatot, felváltva, hol zöldséget, hol zselatinos levest téve a formába, és minden egyes alkalommal a hűtőbe visszarakjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak Legfölülre leves kerüljön. Letakarjuk a formát folpackal, és legalább 6 órát, de inkább másnapig pihentetjük a hűtőben. Tálaláskor könnyen ki tudjuk szedni a formából, ha az edényt egy pillanatra meleg vízbe merítjük, és aztán kifordítjuk egy tálcára. Párolt cukkíni szeletekkel díszíthetjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 90 kcal

Ezek is érdekelhetnek