háromsajtos rakott krumpli elkészítéséhez a vajat egy lábasban felforrósítjuk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A lisztet kikeverjük a tejjel, habarást készítünk belőle (ha túl sűrű, akkor tejjel hígítjuk).
A habarást beleöntjük a lábasba, majd hozzáadjuk a kockákra vágott és száraz serpenyőben megpirított bacont. 15 dkg cheddar sajtot felkockázunk, hozzáadjuk a szószhoz, és addig főzzük kevergetve, amíg a sajt elolvad.
A meghámozott és felkarikázott krumpli harmadát egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a szósz harmadát, majd megszórjuk a lereszelt gouda sajttal.
Újabb réteg krumplit teszünk rá, amit leöntünk a szósszal, és rászórjuk a lereszelt kecskesajtot. Az utolsó réteg krumplit leöntjük a maradék szósszal, és megszórjuk a maradék, lereszelt cheddarral.
Fólia alatt 190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 15 perc alatt készre pirítjuk.
Nézd meg videón, hogy készül a háromsajtos rakott krumpli: