A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük, a sajtokat elfelezzük. A marhahúst megsózzuk és megborsozzuk. Olajos kézzel két egyforma gombócot gyúrunk a húsból, majd kb. 2-2,5 cm vastagra lapítjuk.
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A megsózott, megborsozott és olívaolajjal meglocsolt burgonyát sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a barna cukrot, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon kevergetve karamellizáljuk. Végül hozzáöntjük a balzsamecetet, majd pár perc párolás után félretesszük.
Olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezután a húspogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rátesszük a háromféle sajtot, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. A bucikat szintén megpirítjuk (figyeljünk, nehogy megégjenek).
Összeállítjuk a burgert. A buci alját megkenjük a paradicsomos szósszal, rárakjuk a salátát, a paradicsomot, a húst, a hagymalekvárt, a majonézes szószt, majd a buci tetejét.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME