Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háromsajtos-csirkés tészta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a felesleges vizet elfőni róla.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. A petrezselyemlevelet megmossuk, egészen apróra vágjuk.
  3. Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, belereszeljük a parmezánt és a trappistát. (Utóbbiból hagyjuk egy kis maréknyit a tészta tetejére.) Addig hagyjuk a lángon kavargatva, míg a sajtok teljesen felolvadnak.
  4. Beleszórjuk a petrezselyemlevet, majd összeforgatjuk a tésztával. (Itt érdemes megkóstolni, mert lehet kíván egy kis sót.)
  5. Egy nagyobb kerámia tálba simítjuk, megszórjuk a meghagyott sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon hőlégkeveréssel éppen addig sütjük, míg átmelegszik, és a sajt megolvad rajta. (Kb. 10 perc.) 

Megjegyzés

Apró, maradék sajtdarabok felhasználásának a remek módja. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss