hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háromrétegű csokimousse

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Jéghideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat 10 percre. Felkockázzuk az étcsokoládét, és vízgőz felett megolvasztjuk. Lehúzzuk a hőről, és a tejszínből hozzáadunk 5 evőkanállal. Kikeverjük a tojássárgájákat a porcukorral, és az étcsokoládéhoz adjuk.

2.

A fehér csokoládét is felolvasztjuk, elkeverjük szintén 5 evőkanál tejszínnel és a kifacsart zselatinnal.

3.

A maradék tejszínből habot verünk, és elosztjuk a két csokoládékrém között. A tojásfehérjéket is keményre verjük, és azt is óvatosan a kétféle krémhez forgatjuk.

4.

Az étcsokoládés mousse-t 6 pohár alján elosztjuk, és 10 percre a hűtőbe tesszük. Ezután mindegyikre a fehér csokoládés mousse-t rétegezzük, és ismét 10 percig hűtjük. Tálalás előtt mindegyik tetejére 1-1 evőkanállal szósz kerül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss