Elkészítés: Vajat forrósítunk, és a 20 dkg parajpürét megpároljuk rajta, majd 1 gerezd fokhagymával, sóval ízesítjük.
40 dkg hámozott paradicsomot lecsepegtetünk, a paradicsomot villával összetörjük, és forró olajon forraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Besamelt készítünk: 2 evőkanál vajat
megforrósítunk, hozzáadunk 1 kanál lisztet, és addig kavargatjuk, forrósítjuk, amíg át nem fehéredik. 4 dl forró tejjel felengedjük, 5 perc alatt besűrítjük.
Ha kész, 3 részre osztjuk, az egyik részébe belekeverjük a spenótot, a másikba a paradicsomot, a harmadikba pedig belekeverünk 1 tojássárgát és 5 dkg reszelt sajtot.
A tésztát sós vízben megfőzzük. Ha kész, 3 részre osztjuk, és a 3 részt a 3 mártással elkeverjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, egymás mellé beletesszük a tésztákat, az egészet megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal, és forró sütőben 10 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre