Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Három különleges alapanyag, amiből nem is gondolnád, hogy tea is készülhet

default user icon
MME
Ezekre a fűszerekre eddig csak úgy gondoltunk, mint amikkel remek ételeket készíthetünk. Pedig teába, vagy gyógynövényes főzetekbe is kiváló hozzávaló lehet.

Kurkuma

A gyömbérek családjába tartozó, csodás színben pompázó kurkuma szervezetre gyakorolt pozitív hatását régóta ismerjük. A kurkuma lassítja az öregedési folyamatokat, gyulladáscsökkentő, de segít enyhíteni az ízületi gyulladásokat is. Gyömbérrel, és csokoládéval kombinálva, egy igazán különleges téli főzetként is kipróbálhatjuk. De szintén különleges fűszeres tea kapható gyömbér, fahéj, kurkuma, kardamom és szerecsendió felhasználásával.

Tulsi

A tulsit gyakran csak úgy emlegetik, mint a fűszerek királynőjét, és India Szent Bazsalikomját.

A gyógynövény segít a kiegyensúlyozott alvásban, fokozza a keringést, gyulladáscsökkentő hatása van, de a stresszoldó hatása is ismert. Ha teában gondolkodunk, akkor remek párost alkot a gyömbérrel, és a citromfűvel.

Fekete bors

Bizony a fekete bors nemcsak a mártásoknak és a húsoknak áll jól, hanem a gyümölcsös teáknak is. A borsnak gyulladásgátló, antibakteriális és antioxidáns hatása van. Jó hatással van az emésztésünkre, így kiváló fűszer lehet azok számára, akik a testsúlyuk csökkentésén dolgoznak. Ha egy különleges ízvilágú főzetben próbálnád ki, akkor válaszd a gyömbérből, vörös rooibosból, fekete borsból és kurkumából készült teát.

EGY VARÁZSLATOS VIDÉK, A TEÁK ÉS A FŰSZEREK SZERELMESEINEK 

A GYÜMÖLCSÖS, GYÓGYNÖVÉNYES TEÁK 4 ELŐNYE 

Ezek is érdekelhetnek

Friss