Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Három holisztikus lépés a tökéletes bőrápoláshoz

Hogyan szeresd a nyár kellős közepén jól magad? Bőrbarát test-, arc- és lélekápolási rutinokkal készültünk hozzá neked!

Önmagunkra holisztikus szemmel tekinteni sokkal nehezebb, mint hinnénk, amikor a testi szükségleteinkről van szó. Hiszen a test maga sűrű anyag, s nehéz mellette a rohanó mindennapok során a lelkünkre és az elménkre is tudatosan koncentrálni. Márpedig, ha egészségtudatosan szeretnénk gondolkodni, akkor szükséges megtisztelni magunkat a test-lélek-elme hármasának szemléletével. Mi most e mesterhármashoz adunk neked tippeket! Így a reggeli sminkelés előtt, vagy épp este mikor lemosod; tudatosabb és gyengédebb lehetsz önmagadhoz a BIOLA biokozmetikumaival.

Első lépés: Add meg a testednek a komplexitást!

Tisztítás. Hidratálás. Esszenciák.

Mindig minden a tisztítással kezdődik! A bőröd számtalan olyan szennyeződéssel találkozik, ami a környezetből éri, például szmog, por, esőzés miatti felverődések, déli napsugárzás stb. Ezért elengedhetetlen a reggeli és esti tisztítási rutin. Hideg-melegvizes váltózuhannyal tonizálhatod magadat és felfrissítheted a teljes keringésedet. Az arcodat is átzuhanyozhatod ugyanígy! Nagyon sok gyengédséget adhatsz magadnak, ha a Mandarin-ylang-ylang tusfürdőnkkel kényezteted és tisztítod meg a teljes testedet. Utána fontos a szárazra törölközés.

Majd használj mélytisztító tonikot, ez felfrissít, és gyengéden átmossa az arcbőrödet. Ehhez a legkedvezőbb áron érheted el a Bio stellária tonikunkat, ami hatékony frissítő, tonizáló, bőrregenerációt támogató gyógynövények kivonatával és hidratáló összetevőkkel készült.

Az esszenciális bőrtáplálás az önszeretet egyik legideálisabb eszköze. Érdemes nyáron olyan exclusive termékekkel kényeztetni magad, amik magukba zárják a természet csodáit. Az Orchidea bőrtápláló szépítő szérumunk olyan varázslatos koncentrátum, amivel a bőröd vitalitása és a szépséged is akár már néhány nap alatt megújulhat. Sőt a monitorok kékfény ártalmait is segít kiküszöbölni is. Tudtad, hogy a tanúsított bio- és natúrkozmetikumaink mögötti szakértelmet Dr. Gyovai Viola garantálja? A Magyar Tudományos Akadémia kandidátusaként, több évtizedes szakmai tapasztalattal és a legmodernebb tudományos kutatások fényében alkotta meg a BIOLA összes, Kecskeméten gyártott kozmetikumát – Neked!

Második lépés: Érezd meg a lelki folyamataidat a szépségápolás során is!

Tisztítás. Hidratálás. Esszenciák.

 Amikor megtisztítjuk a testünket, az nem csak a biológiánkat érinti, hanem szimbolikusan hat a lelki folyamatainkra is. A tisztálkodási rítusok napjainkig részei a természeti népek mindennapi életének. Nem nyúlnak semmilyen szent dologhoz, nem kezdenek étkezést, nem érintik meg egymást, nem lépnek be senki terébe tisztátalanul. S nem azért mert koszosnak felételezik magukat, hanem mert a mosakodás egyben jelzés a léleknek is, hogy szükséges letenni azt ami eddig a nap része volt, és megnyílni a jelen pillanatra.

A hidratálás talán a legfontosabb lelki szükségletünk is, hiszen rekreáció, pihenés, időszakonkénti megújulás nélkül nem tudunk tovább menni az életünkben, amikor elfáradunk. S ahhoz, hogy ne száradjunk ki lélekben sem, szükségünk van a feltöltődésre, legyen szó akár arról, hogy a szeretteinkkel vagyunk, akár arról, hogy meghallgatjuk a kedvenc zenénket, vagy épp a szemünket szép dolgokon pihentetjük.

A lelkünk számára is szükség van esszenciális támogatásra. Időszakonként szükséges stresszt-oldanunk, illatos habfürdős vízben tölteni az estét, izgalmas fűszereket szagolgatni főzéskor, vagy csak céltalanul kóborolni az utcán hétvégén, és lazítani. A BIOLA termékei esszenciális növényi összetevőket is tartalmaznak és kerülik a felesleges, a bőr salaktalanító mechanizmusát terhelő anyagok használatát. Ha bármelyik termékünkbe beleszagolsz, az illatgazdagság miatt garantáltan feltöltődik a lelked is. Próbáld ki!

Harmadik lépés: Gondolkodj tudatosan, légy egészségfókuszban!

Tisztítás. Hidratálás. Esszenciák.A gondolkodásunk tisztán tartása a teljes életünkre hatással lehet. Amikor beleszületünk a családunkba, felvesszük a rokonaink hitrendszereit, elképzeléseit a világról. A szüleink megtanítják nekünk a saját élettapasztalataikat, és ezek lesznek a gondolkodásunk alapjai. Amikor felnövünk, szükséges, hogy néhány dolgot megkérdőjelezzünk a tanultakból, hogy rálelhessünk a saját utunkra, saját véleményünkre. Ugyanígy az életút során hatnak ránk a környezeti ingerek, pedagógusok, barátok, kollégák, társadalom stb. Az általuk diktált vélemény ugyanúgy nem feltétlenül szükséges, hogy a miénkké váljon.A legtöbb gondolat, ami a környezetből, általunk fontosnak vélt személyektől megtalál minket, az elménk által az életünk részévé válik. Érdemes olyan mentális eszközöket keresnünk, amik segítenek, hogy megtisztuljanak a gondolataink, és fejlődni tudjunk. Ilyen lehet a meditáció gyakorlása, az önismereti munka, az önreflexió megtanulása vagy bármilyen segítőhöz járni, aki mint külső szakértő rá tud mutatni az életünket nem támogató hitrendszereinkre.

A tudatos gondolkodás az elme salaktalanítása és hidratálása. Amikor nem gondolkodunk automata pilóta üzemmódban (napi rutin szerint), akkor úgy mondjuk, hogy jelen vagyunk. A jelenlét élménye kiemelten fontos ahhoz, hogy meg tudjunk újulni a gondolkodási szokásainkban. A jelenben letesszük a múlt aggodalmait, és a jövőtől való félelmeket. A stresszmentes jelenlét egyféle hidratáló balzsam az elmének.

A mentális esszencia pedig nem más, mint az, hogy holisztikusan, és egészségtudatosan gondolkodunk. Ez már a tudatos élet magasabb fokozata, amikor nem engedjük, hogy kizárólag a vágyaink vagy a reklámok által felturbózott vágyaink irányítsanak. Ekkor sokkal inkább visz minket az elhatározásainkban az az erős fókusz, hogy egészségesen akarunk élni, és ehhez átgondolt döntéseket hozunk. A gondolkodásunk tisztasága, a megoldás-orientáció, a pozitív világkép mind-mind esszenciális tudattartalmak, melyek a holisztikus embertípus joga a mai modern világban. Lehet, hogy ez az elkövetkező megpróbáltatásokkal teli évtizedek előremutató túlélési stratégiája?!

Ha most úgy érzed, hogy te is sokkal megfontoltabb, és tudatosabb ember akarsz lenni az életedben, akkor talán már semmi nem választ el attól, hogy bátran megengedd magadnak ezen a nyáron a pihenést. Hisz már tudod, hogy nem válhatsz a rohanás részévé mindennap, szükséges, hogy legyen relaxációd. Így tudsz feltöltődni, testben-lélekben és elmében is egyaránt. Szaladj, vedd a szalmakalapod, fogd a napozó szetted és válassz magadnak egy természetes tisztaságú natúr fényvédőkrémet itt.

(X)

Ezek is érdekelhetnek

Friss