Elkészítés: A húst először blansírozzuk: hideg vízben feltesszük, felforraljuk, a vizet leöntjük, majd ismét felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a zellert és a fűszereket. További 1/4 órát forraljuk. Ha a víz túlságosan elpárolog, pótoljuk. Aztán beletesszük a lencsét és a csicseriborsót. Hozzáadjuk az egy-kétnapos kovászt. Közben erőteljesen keverjük, nehogy megcsomósodjon. További 10-15 percig főzzük.
A levesben a hús és a zöldség is eléggé szétmállik, a végeredmény egy sűrű, erőt adó étel. Ha úgy tetszik: átmenet a leves és a főzelék között. Frissen tépett petrezselyemmel és korianderlevéllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!