A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük, a pörcöt eltávolítjuk, majd megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Levesszük a tűzről, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadunk néhány ek hideg vizet, elkeverjük és felforraljuk.
A káposztát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Babérlevéllel és néhány szál kaporral ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A káposzta felét tűzálló tálba tesszük. A megtisztított halat sózzuk és borsozzuk, majd elrendezzük a káposztán, és a megmaradt káposztát ráhalmozzuk. 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tejföllel és a megmaradt, finomra vágott kaporral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre