Elkészítés: A halfilét kétujjnyi széles szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk, félretesszük. A savanyú káposztát leöblítjük, hogy csak enyhén savanyú legyen.
A szalonnát apróra kockázzuk, és nagyobb lábasban kissé kisütjük, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, azután azt világosra sütjük. Hozzátesszük a színespaprikát, a felaprított fokhagymát, a babérlevelet, majd a káposztát. Összekeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Szórunk rá 1 teáskanál sót, és befedve, kis lángon körülbelül 40 percig pároljuk.
Ha a káposzta megpuhult, rátesszük a felszeletelt paprikát és paradicsomot, és még kissé pároljuk.
Közben a halszeletek mindkét oldalát felforrósított olajon átsütjük, majd a káposzta tetejére illesztjük, és még 10-15 percig pároljuk. Tálaláskor a tetejét tejföllel meglocsoljuk.
Pirított szalonna kockákkal meghintett galuskával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre