Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük. A harcsát közepes kockákra vágjuk.
Egy edénybe olajat öntünk, elkezdjük párolni a vöröshagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot, és együtt párolni. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük(közben ha szükséges, a vizet pótoljuk). A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad, csak néha megrázogatni.
Közben kifőzzük sós vízben a tésztát, hideg vízzel leöblítjük, és egy kis olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott kaprot, sót, és jól összemelegítjük.
Végül a harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre