Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás túrós csuszával tálalva

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrós csusza pörcéhez a füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön ropogósra kisütjük. A kisült zsírt félretesszük.
  2. Mire kisült a szalonna, addigra felforrt a víz, amibe most beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt csuszát meglocsoljuk 3 ek szalonnazsírral majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével. Ízlés szerint meg is sózhatjuk.
  3. A harcsapaprikáshoz, ha készen van a harcsafilé, egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma, kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, ízlés szerint borsot, sót és 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük.
  4. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük. A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk).
  5. Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 3 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük még 2 percig , meghintjük a tetejét a maradék pirospaprikával, sóval, borssal, végül leöntjük 1 dl vízzel. Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halat, és kb. 5 percig főzzük.
  6. A megmaradt fűszeres lisztből, valamint még 1 ek lisztből, 1 dl vízből és a tejföl elegyéből habarást észítünk, majd felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.

Megjegyzés

A tavalyi karácsonyig minden évben pontyhalászlét és rántott halat készítettem. Családi kívánságra és mert még harcsát nem ettünk, elkészítettem a harcsapaprikást túrós csuszával. Nem csalódtunk, nagyon finom lett és rendkívül egyszerű elkészíteni, ezért is ajánlom másoknak is. Tudom, hogy a harcsa nem olcsó, de négy-hat szelet halfilé elég négy embernek és egyszer vagy kétszer egy évben megengedhetjük magunknak. Ezért szívesen ajánlom másoknak is ! - Piri Anyó

Ezek is érdekelhetnek

Friss