Elkészítés: Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd elkezdjük párolni az apróra vágott vöröshagymát. Pár perc után hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük, megszórjuk pirospaprikával, jól összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.
Addig főzzük, míg sűrűbb pörköltalapot kapjunk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd állandó keverés mellett a pörköltalaphoz keverjük. Jól kiforraljuk, majd beletesszük a kockára vágott harcsát. Óvatosan összekeverjük, és pár perc alatt puhára főzzük. Főzés közben többször megrázogatjuk, de keverni már nem szabad, mert összetörik a hal húsa.
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Egy edényben kevés olajat melegítünk, majd rátesszük az alaposan lecsepegtetett tésztát. Hozzákeverjük a túrót, majd ízlés szerinti mennyiségű sóval és apróra vágott kaporral ízesítjük.
Egy nedves konyharuhára ráhelyezünk 2 db réteslapot, majd megkenjük olajjal. Ismét ráhelyezünk 2 db réteslapot, és szintén megkenjük olajjal. Végül ráhelyezzük a maradék 2 db réteslapot, és rákanalazzuk az előzőleg elkészített túrós csuszát. A két szélét kicsit behajtjuk, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a rétest. Olajjal megkenjük, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes hőmérsékleten, szép pirosra sütjük.
A harcsapaprikást tányérra szedjük, majd egy szelet rétest melléhelyezve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre