Bográcsban felmelegítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a kétféle, meghámozott, finomra vágott hagymát. Meghintjük a pirospaprikával, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd megsózzuk, -borsozzuk.
A bográcsba dobjuk a felkarikázott paprikát, felöntjük kb. 300 ml vízzel, és addig főzzük, amíg a paprika és a vöröshagyma teljesen megpuhul.
A tejfölt simára keverjük egy kevés paprikás alappal, majd a többihez csorgatjuk. Hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt, és sűrűre főzzük.
A paprikás alapba forgatjuk a felkockázott harcsafilét, és puhára pároljuk.
A puliszkához egy nagy lábasban összeforraljuk a tejet 350 ml vízzel. Hozzáadunk némi sót az olajjal együtt, beleszórjuk a kukoricadarát, és kis lángon, állandó kevergetés mellett puhára főzzük azt. A főzési idő végén beleforgatjuk a puha vajat. A puliszkát egy közepes méretű, hideg vízzel kiöblített tepsibe simítjuk, majd hagyjuk kihűlni és megszilárdulni.
A túrót áttörjük a villával, és hozzákeverjük a tejfölt, egy kevés felaprított kaprot, valamint némi sót. A puliszkát tetszőleges alakú szeletekre vágjuk, azokra halmozzuk a túrós krémet, és a 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre. Ezzel tálaljuk az egy kevés felaprított kaporral megszórt harcsapaprikást.