Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • harcsafilé
  • olaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • borsikafű
  • majoránna
  • liszt
  • tejföl
  • tojás
  • liszt
  • vaj
  • túró
  • kapor
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát (néhány könnycsepp kíséretében) finomra vágom, és az olajon megdinsztelem, felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a fokhagymát is, és jól szétfőzöm. Sűrű, tartalmas pörköltalapot készítek. Megszórom pirospaprikával, dobok bele paradicsomot, paprikát (ízlés szerint mehet bele akár halászlékocka is).

Belerakom a kockára vágott harcsát (jelen esetben afrikai harcsát választottam), megsózom, fűszerezem borsikafűvel, majorannával, és készre főzöm. Mielőtt egészen megfő, a tejfölt pici liszttel kikeverem, és a paprikásra öntöm. Ettől finom, selymes lesz a szaftja.

Ezt követően készítem el a galuskát. A vajat folyósra olvasztom, egy tálban felverem a 3 tojást, majd hozzáadom a lisztet, a vajat, a túrót, az apróra vágott kaprot, sót. Jól elkeverem, míg puha galuskatésztát kapok.

Kb. 2,5 liter vizet forralok, picit sózom, és beleszaggatom a galuskát. Amikor megfőtt, leszűröm és meglocsolom az olívaolajjal.

Eljött a pillanat, amikor *kész az ebéd* kiáltással végre asztalhoz hívhatjuk az éhes családtagokat.

Megjegyzés

HAL-latlan vacsorafinomság! Ha az alapanyagok megfelelően elő vannak készítve, mindössze 45-50 percre lesz szükségünk az étel megfőzéséhez. - Ritaasszony

Ezek is érdekelhetnek

Friss