Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval, és megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott paradicsomot, paprikát, és tovább pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott harcsát, és összekeverjük.
  2. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön készre főzzük. Vigyázzunk, a halat ne főzzük szét!
  3. A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd a harcsapaprikásra öntjük, összekeverjük, egyet forr és kész az étel.
  4. A túrógombóchoz a vizet feltesszük forrni. A túrót villával összetörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a két tojást, a búzadarát és a felaprított kaprot. Jól kidolgozzuk, ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forrásban lévő vízben kifőzzük.
  5. Ha feljön a víz tetejére, akkor kiszedjük a gombócokat. Tálaláskor a túrógombócokat meghintjük friss kaporral.

HARCSAPAPRIKÁS EGYSZERŰEN>>> 

VAJBAN SÜLT HARCSASZELET>>> 

SAVANYÚ KÁPOSZTÁS HARCSA>>> 

Megjegyzés

Szekeres Lajosné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss