Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsakockák halászlémártással

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Elkészítjük az alaplevet: az apróra vágott halaprólékot és egy fej apróra vágott hagymát, a gyömbérrel, a sóval, a babérrel és a hideg vízzel feltesszük főni.

2. Forrás után hozzáadjuk a pirospaprikát, 40 percig erősen forraljuk.

3. Leszűrjük, és kissé beforraljuk.

4. Majd beletesszük a harcsakockákat, és 5 perc alatt megfőzzük.

5. A paradicsomot, a pritaminpaprikát és fél fej hagymát apró kockára vágunk, hozzákeverjük a citromhéjat és a sáfrányt, majd a mártásba kanalazzuk. Tejföllel meglocsoljuk, kapros csörögével tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss