Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsafilé zsenge zöldségekkel

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db 30 dkg-os harcsafilé
  • 1 kg újburgonya
  • 50 dkg zsenge sárgarépa
  • A spenótos gombamártáshoz:
  • 7,5 dkg sózatlan vaj
  • 1 pici fej vöröshagyma
  • 22 dkg termesztett (vagy erdőszéli csiperkegomba)
  • 3 dl tyúkhúsleves
  • 22 dkg fagyasztott (vagy 40 dkg szár nélküli, friss spenót apróra vágva)
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 1,5 dl tejszín
  • frissen őrölt feketebors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A mártás elkészítéséhez 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben, majd megpároljuk benne az aprított vörös hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, és addig főzzük, míg levet ereszt. Ezután hozzáöntjük a húslevest és a spenótot. Ha fagyasztott, akkor ügyeljünk rá, hogy addig melegítsük, míg teljesen kiolvad.

A kukoricalisztet 1 evőkanál hideg vízzel elkeverjük, majd a gombához öntjük. Lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik. A mártást simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval. Kiöntőbe töltjük, és melegen tartjuk.

A megtisztíttott újburgonyát és répát külön-külön megpároljuk.

A megmaradt, teflonserpenyőben felhevített vajon az ízesített harcsafilét 6 percig sütjük, miközben egyszer megfordítjuk.

Az újburgonyával és a zsenge sárgarépával tálaljuk. A mártást ráönthetjük, vagy külön is kínálhatjuk.

Megjegyzés

A spenótos gombamártás ajánlott különböző más halakhoz is, például fogas, pisztráng, lazac.

A receptet ifj.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss