A harcsafilére rácsepegtetjük a citromlevet, majd megsózzuk, ízlés szerint megszórjuk a halfűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal, és az apróra vágott kakukkfűvel. A kész leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd két egyforma darabra vágjuk.
A tészta alsó felére helyezzük a befűszerezett harcsaszeletet, majd rákenjük a fűszeres krémsajt felét. Ezután a tészta szélét körbekenjük a felvert tojással, ráhajtjuk a szabadon maradt tésztát, majd az ujjunkkal, végül pedig egy villával alaposan lenyomkodjuk, nehogy sütés közben szétnyíljon. Végül lekenjük a felvert tojással. A másik halszelettel is így járjunk el.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.
A mártáshoz a hagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral, majd a levet a felére forraljuk. Ezután hozzáöntjük a vizet, beletesszük a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé. Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd összeturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, majd visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. (Az elkészült mártást egy szitán át is szűrhetjük, akkor sokkal selymesebb lesz.)