hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsafasírt

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A halat megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd aprítógépben felaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a tejbe áztatott, majd kicsavart és faldarabolt kenyeret, a borsót, a felaprított petrezselymet és zsályát, a finomra vágott paprikát és hagymát, az áttört fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és a megszórjuk a zsemlemorzsával, majd masszává gyúrjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat. A masszából közepes gombócokat formálunk, majd mindet a kukoricadarába forgatjuk, és lelapítjuk. A forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalát kérgesre sütjük.
  3. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ráöntjük a sült zsiradékot. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek. Azonnal tálaljuk vadrizzsel, salátával vagy a kedvenc köretünkkel.

Megjegyzés

Harcsafasírt. Egy nagyon ízletes halas ételről van szó, amit ha egyszer kipróbálunk, akkor bizonyára többször is terítékre kerül. Tudom, hogy a hal nem olcsó, de ez az étel nem is drága. Az egészségünk pedig sokkal fontosabb annál, minthogy számolgassuk mi, mennyi. Nem szabad fukarkodni, már a mi korunkban a fontos tápanyag bevitellel. Ezenkívül az unalmas, húsból készült fasírtokat cseréljük fel ezzel a változattal. Változatos zöldségfélével is elkészíthetjük, pl. brokkolival, karfiollal, spárgával. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek