hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsa savanyú káposztával

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt elkezdjük melegíteni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félretesszük.
  2. A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát, elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük köménymaggal és babérlevéllel. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
  3. Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Meleg tejföllel, kaporral tálaljuk és a sült szalonnával.

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>>

15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS >>>

11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a halat és a savanyú káposztát is. Támadt egy ötletem, mi lenne, ha ezt a két kedvencet összeházasítanám. Amolyan székelykáposzta módra. Nagyon finom lett, jó ötlet volt. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss