A zsírt elkezdjük melegíteni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félretesszük.
A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát, elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük köménymaggal és babérlevéllel. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Meleg tejföllel, kaporral tálaljuk és a sült szalonnával.
Nagyon szeretjük a halat és a savanyú káposztát is. Támadt egy ötletem, mi lenne, ha ezt a két kedvencet összeházasítanám. Amolyan székelykáposzta módra. Nagyon finom lett, jó ötlet volt. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!