hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis túrós rétes házilag

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 80 ml tej
  • A kenéshez:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1/2 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db kisebb citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztből, a tojásokból és tejből nyújtható tésztát gyúrunk, majd 2 kis cipóra osztjuk. Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héját, és rövid ideig állni hagyjuk.
  3. A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal lekenjük, így még tovább nyújtjuk szép vékonyra. Újból lekenjük olvasztott vajjal, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. A másik tésztánál is így járunk el.
  4. Egy tepsit kikenünk vajjal, rátesszük a tekercset, majd ismét lekenjük olvasztott vajjal. A tejet kikeverjük a vaníliás cukorral, és a tekercsekre öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejet teljesen felszívja (kb. másfél óra, alsó-felső sütésen). Sütés közben egy fóliát teszünk a tekercsre, hogy ne égjen meg. Melegen kínáljuk, porcukorral meghintve.

11 HAMIS DESSZERT, AMI PONT OLYAN FINOM, MINT AZ EREDETI! >>> 

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom desszert ebéd után. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek