hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis Túró Rudi (totu rudi paleo recept)

30 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A burokhoz:
  • 30 dkg étcsokoládé (74 %-osat használtam)
  • transzferfólia (elhagyható)
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg totu
  • 3 ek folyékony kókuszolaj
  • 1-2 ek citromlé
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 tk eritrot (porrá őrölve)
  • 1 ek vaníliakivonat

Elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.
  2. A burokhoz a szilikonformát puha ronggyal áttörölgetjük, és a méretére vágott transzfer fóliát teszünk bele.
  3. A csokoládét temperájuk. A 2/3 részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét.
  4. Csomómentesre keverjük, majd visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük. A formába töltjük, majd az asztalhoz rázogatjuk a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek.
  5. Kiöntjük a felesleges csokoládét. Hagyjuk kicsit dermedni. Lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, habzsák segítségével megtöltjük. Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak!
  7. A maradék csokoládét újratemperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük kb. 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütögetve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.

 

Megjegyzés

Nasi vagy desszert, nem teljes értékű, de legalább nem is tejes! - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss