A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.
A burokhoz a szilikonformát puha ronggyal áttörölgetjük, és a méretére vágott transzfer fóliát teszünk bele.
A csokoládét temperájuk. A 2/3 részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét.
Csomómentesre keverjük, majd visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük. A formába töltjük, majd az asztalhoz rázogatjuk a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek.
Kiöntjük a felesleges csokoládét. Hagyjuk kicsit dermedni. Lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét.
Hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, habzsák segítségével megtöltjük. Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak!
A maradék csokoládét újratemperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük kb. 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütögetve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.