Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis töltött karalábé

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst, a rizst és a fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk.

A karalábét megtisztítjuk, káposztareszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót és ételízesítőt teszünk bele. Ha felforrt, belehelyezzük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk.

A mikor megfőttek a gombócok, kiszedjük, a rántást simára keverjük a tejfellel, és a főzelékalapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet forralunk rajta, tálalhatjuk is.

Megjegyzés

A rántásba is szoktam tenni kicsi pirospaprikát. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek