Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis teknősleves

> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
A húsokat megmossuk, a felesleges részeket levágjuk, és apróra vágjuk.

A fazékban a hússzeleteket föleresztjük a borral és konyakkal, a szükséges vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd lassan főzzük, míg minden megpuhul.

A májat megmossuk, felaprítjuk, ezután ledaráljuk vagy leturmixoljuk. Összegyúrjuk a tojással és a zsemlemorzsával, fűszerezzük, majd vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk belőle. A májgaluskákat belefőzzük a levesbe.

Megjegyzés

Thomas Liven szakácskönyvében olvastam a teknősbékalevesről, ami nagyon finom és igen borsos árú. Aztán egy régi magyar szakácskönyvben megtaláltam ezt a változatot, amelynek csak a nevében szerepel a teknős. Napjainkban a mocsári teknős védett állat, így ez tulajdonképpen egy marhahúsleves egytálétel, amit azért érdemes elkészíteni. A családnak és a szomszédoknak többször megfőztem. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss