Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis rizottó quinoából

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A quinoát szűrőben átmossuk a csap alatt, majd lecsepegtetjük és lábosba öntjük. Hozzáadjuk az alaplét, felforraljuk, és kb. 20 percig főzzük. Ezután fedő alatt hagyjuk duzzadni kb. 5 percig.
  2. A megmosott és kicsumázott paprikát apróra kockázzuk. A meghámozott gyökérzöldségeket hosszában félbevágjuk, és vékony csíkokra metéljük vagy felkockázzuk. A konyhai papírtörlővel letisztogatott csiperkét vékonyan felszeleteljük, majd tovább daraboljuk. A bébispenótot megmossuk és leszárazzuk. A megtisztított fokhagymát finomra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
  3. A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát és az újhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a gyökérzöldséget és a gombát. Megfűszerezzük a kurkumával, a római köménnyel, valamint a csiliporral, és haraphatóra pároljuk 7-10 perc alatt. Közben szükség esetén 2-3 ek vizet adunk hozzá.
  4. A quinoát összeforgatjuk a zöldségekkel és a spenóttal, majd a citromlével és sóval, borssal ízesítjük. Rövid pihentetés után tálaljuk.
A zsenge bébispenót nyersen is zöldséges ételekhez vagy salátákhoz adható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss