Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis Rákóczi túrós totuból

75 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A totus Rákóczi túrós tésztájához a lisztet, az eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és összemorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a krémes állagú totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük. 180°C-on 15 perc alatt elősütjük.
  2. A totuhoz keverjük az édesítőt, a vaníliát, a búzadarát, a citrom levét és héját, a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is.
  3. Az elősütött tésztát vékonyan megkenjünk  baracklekvárral, és rásimítjuk a tölteléket. 25-30 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. A tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük és habzsákba töltjük. (Ha nincs habzsákunk, akkor egy nejlon zacskó is jó lesz, aminek kivágjuk az egyik sarkát.) A sütési idő leteltével kivesszük a tepsit, és a töltelék tetejére csíkokat nyomunk. A csíkok közé baracklekvárt töltünk és 8-10 percre visszatesszük a sütőbe. Akkor jó, amikor a tetején a hab pirulni kezd. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük.

Megjegyzés

Tejmentes verziója a híres sütinek. Kb. 15x20 cm-es formához. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss