Elkészítés: A sós vízben főtt burgonyát összetörjük, kihülés után a liszttel és a krumpli vizében elkevert élesztővel, sóval rugalmas tésztát gyúrunk. 1 órát pihentetjük, duplájára kelesztjük. Tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk. A tésztát 160 fokos sütőbe toljuk, és félig megsütjük.
Kevés olajon az apróra vágott vörös- és fokhagymát megdinszteljük, ha kihűlt, a tejföllel elkeverjük, ezt öntjük a félig sült tésztára, majd jöhet a szalonnacsík, kolbászkarika, szalámi, akár főtt tojáskarika is és a reszelt sajt. Visszatesszük a sütőbe, és aranybarnára sütjük. Vegetáriánusok csak zöldségekkel is készíthetik. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre