Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis gulyásleves

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott szalonnát az olajban kisütjük, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát. Köménnyel fűszerezzük, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, azonnal felöntjük kb. 8 dl vízzel és felforraljuk.
  2. A felkockázott burgonyát a fővő leveshez keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
  3. A tojással, a liszttel, 1 csipet sóval és kb. fél dl vízzel galuskatésztát keverünk, szaggató segítségével a forró leveshez szaggatjuk, forrás után még 1 percig főzzük, majd aprított zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.

    A legjobb GULYÁS-VÁLTOZATOK >>> 

    ALFÖLDI GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL >>> 

    MARHAGULYÁS KRUMPLIVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek