Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis francia krémes (kekszből)

45 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni. 
  2. Közben a margarint a 4 ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
  3. A tepsi aljára egy réteg kekszet szorosan egymás mellé rakunk. A főzött krémet szép egyenletesen a rákenjük a kekszre, majd a krémere kenjük a kemény habot. A tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.
  4. Csokimáz elkészítéséhez az összes hozzávalót alacsony hőfokon megolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére. A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).

KÓKUSZGOLYÓ, KARAMELLÁS SZELET ÉS MEGGYTORTRA: 12 ZSENIÁLIS SÜTEMÉNY HÁZTARTÁSI KEKSZBŐL >>>

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek