Elkészítés: Mivel a szósz hamar elkészül, egyszerre teszem fel a vizet a tésztának forrni, és egy lapos serpenyőbe olívaolajat melegedni. Kicsire vágom a fej hagymát, és megdinsztelem az olajban. Közben nagy lyukon lereszelem a répát, és kicsire vágom a cukkinit. Ha a hagyma kész, megpirítom rajta a répát. Szerecsendióval bőven meghintem, majd rádobom a cukkinit is, azt is megpirítom, sózom, borsozom, oregánót rakok rá, összekeverem a paradicsomkonzervekkel, és lefedve párolom, míg a cukkini megpuhul (kb. 10 perc). Közben megfőzöm a tésztát (al dentére!), lecsöpögtetem, beleforgatom egy darabka vajba és az összetört fokhagymába. A szósszal összeforgatom a tésztát, és parmezánnal meghintve, friss jégsalátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre