Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges melegszendvics

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db szezámos, magos császárzsemle
  • 15 dkg provence-i melegszendvicskrém
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • édes-csípős chiliszósz
  • ketchup
  • fekete bors

Elkészítés

  1. A sajtokat egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paprikát, a paradicsomot, az uborkát és az újhagymát megmossuk, felszeleteljük. 
  2. A zsemléket félbevágjuk, az alsó felét vastagon megkenjük a szendvicskrémmel, rászórjuk a sajtot, és a legmagasabb hőfokon 5 percig sütjük a grillsütőben.
  3. A zsemlékre ráhalmozzuk a zöldségeket, meglocsoljuk a csiliszósszal, majd rárakjuk a zsemlék felső felét.

Megjegyzés

Eredetileg egyszerű melegszendvicset akartam készíteni, hagyományosan, húskrémmel és sajttal. Aztán beugrott, miért ne turbózhatnám fel egy kicsit. Nos, ebből az ötletből lett ez a "hamburger". - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss