Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamburger zsemléket teszteltünk - ezt válaszd a húspogácsádhoz!

A burgerek lelke elsősorban a hús, ami középen, ott díszeleg a két félbuci és a köret között. Ezt követően már kicsit hígul a fontossági ranglista, de azért nem mindegy, hogy milyen hozzávalók kerülnek a hús mellé és azok miként harmonizálnak azzal, vagy hogy milyen a buci, amit ugye végig fogunk és harapunk.

Mi a zsemlére ugrottunk rá a héten, melyek közül 6 különböző márkát be is cipeltünk a „laborba”. A legtöbb valamelyik üzletlánc sajátmárkás terméke. Szezámmagos és mentes is került a kosárba, ezt most ennyire nem néztük szigorúan. Mindig több zsemlét kóstoltunk, hogy nehogy egy selejtes alapján adjunk könyörtelen ítéletet.

Taste of America

Az Aldi terméke rendkívül sikeres lehet, mert a harmadik üzletben sikerült utolérni a polcon a hamburger zsemléjüket, de ott is csak az utolsó példányt. A csomagolás 6 darab zsemlét rejt, melyek együttesen 300 grammot nyomnak. Ránézésre és tapintásra kifejezetten közel van a klasszikus nagy multi sajtburesz esetében használt bucihoz. Kóstolva egy kicsit édes, tömörebb terméket kapunk, ami egészen jól szerepel a morzsolódási teszten. Meg kell gyötörni rendesen, hogy atomjaira hulljon. Egyetlen hibája, hogy nincsen rajta alapból szezámmag.

Adatok: 300 gramm, 299 Ft

Puffancs

Hazai termék, amit az is remekül igazol, hogy míg az előző esetében a 300 gramm hat részre osztódott, itt mindössze kettőre. Két gigantikus bucit találunk, amibe ha követni akarnánk az arányokat, akkor mega burgert kellene építeni. Ízre erősen édes fajta, aminek a közepe kicsit süteményesen omlik. Puhább belső, amit egy szolidabb kéreg fog közre. Száraznak egyáltalán nem nevezhető. Ez a méret felezve sokkal jobban kezelhető lenne.

Adatok: 300 gramm, 199 Ft

McEnnedy

A harmadik variáció is megérkezett a 300 grammos össztömegre. Jelen esetben négy részre van osztva ez az érték. Ránézésre ez is egészen nagy buci, de ami látványosabb rajta, hogy picit fakóbb, nem olyan barna, mint az eddigiek. Szezám erre végre alapból kerül, így azzal nem kell utólag harcolni. Érdekes, ez előre félbe is van vágva 90%-ban, szinte kézzel szabályosan el lehet felezni. Ízre egyáltalán nem nevezhető édesnek. A szezámok azonnal feltűnnek, mint extra az eddigiekhez képest. Picit szárazabb fajta, aminek eredménye, hogy egy erősebb szorításra picit morzsálódik.

Adatok: 300 gramm, 299 Ft

Spar

Méretre ez tökéletesnek tűnik, egy nem Toldi féle tenyérrel megáldott ember számra ez talán a legjobb. Ezen is szériafelszereltségnek számít a szezámmag. Ízében az elején egy kevéske édességet érzünk, amit a magok eléggé jól kompenzálnak. Belseje picit lehetne lazább, eléggé tömör ez. Mivel rendesen van benne anyag, így annyira nem morzsálódik csupán attól, ha ránézünk. Picivel szellősebb belső kellene bele és frankó lenne.

Adatok: 220 gramm, 289 Ft

Jaus

Több, mint 55 éve vannak már a piacon és mottójuk alapján ez pékségi szintet képvisel. Remek véleménnyel lehetnek a konkurenciáról, az biztos. Extra szolizást kapott, mert sokkal barnább árnyalatban pompázik, mint bármely másik eddig. Kóstolva kiderül, hogy édesnek egyáltalán nem nevezhető. A szezámmag íze viszont extra karakteres, ami nagyon kellemes benne. A belső kellően szellős, picikét talán száraz, de nem gond egyáltalán. Egyetlen dolgot (ami kettő) módosítanánk rajta, ami nem más, mint a méret. Körülbelül 15%-al kevesebb anyag kéne bele, és kicsit gömbölydedebb forma.

Adatok: 300 gramm, 399 Ft

Tesco

A Tesco nem aprózza el, ők bizony szezámos és sima bucikat is árulnak. Ez történetesen magozott és hat darabos, de az össztömeg ugyanúgy 300 gramm, ahogy sok eddiginél tapasztaltuk. A magok picit egyoldalasan lettek rábombázva, egy-egy foltban szinte kopasznak nevezhető. Egyetlen pillanatig próbál édesnek tűnni, ami utána azonnal szinte el is tűnik. Tömörebb a belseje, ami talán fél perc sütést még elbírt volna, mert a tesztelt 3 zsemléből 2 néha nyersnek hatott. Ez sima malőr lehetett, amit talán igazol, hogy ezek eléggé albínók is egyben.

Adatok: 300 gramm, 265 Ft

Ítélet

Többfajta elképzeléssel találtuk magunkat szembe. Volt, ami egyértelműen akkora volt, mint három másik egyben és arra a feladatra hivatott, hogy kajakómába döntse gazdáját. Ez a Puffancs, ami cserébe még igazi édesbuci is. Ebbe például 200 gramm alatt ne is gondolkozzunk, ha húst számolunk hozzá.

A versenyt a héten a Jaus márkanév alatt futatott zsemle nyerte, ami valóban a többi felett van. Nagyon jó szezámmagos élményt nyújt, cserébe az állaga is szinte perfekt, egyedül a formáján változtatnánk igazán. Mögötte szorosan a McEnnedy és a Tase of America. Utóbbi kicsit hajaz a mekis sajtburger alapra, míg előbbi a kisebb és szezámmagos elvet vallja magáénak. Igazán furcsa egyedül a Tesco terméke volt, ami szerintünk kicsit hamarabb került ki a sütőből és ez az igazi probléma vele. Ezt igazolja, hogy színre is eléggé fakó és nem olyan barnás árnyalatú, mint ellenfelei.

1. Jaus
2. McEnnedy
3. Taste of America
4. Spar
5. Puffancs
6. Tesco

MÉG TÖBB TESZT A MIT ETTEM MA TESZTCSAPATTÓL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss