Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperszezon: idén is durva árakat jósolnak a termelők

default user icon
MME
A nyár kedvelt slágergyümölcse az eper és a szamóca, melyek már megjelentek a boltok polcain, ám a nagy bumm még csak most következik.

Hetek múlva már eláraszthatják az élelmiszerboltok polcait és a piacok standjait a kis piros gyümölcsök, ugyanis érik a fóliasátorban termesztett eper, és hamarosan a szabadföldi szamócát is lehet szüretelni. A jelenleg elérhető gyümölcsök ára is magas, ám a termelők szerint még borsosabb is lehet majd.

A Tények riportja szerint most még javában csak görög eper, de néhol már magyar szamóca is kapható. A termékek ára bolthálózatonként és termőhelyenként eltérő lehet, de a kilós áruk jelenleg 2-3000 forint körül mozog. A TV2 hírműsorának nyilatkozó egyik termelő szerint azonban ennél magasabb is lehet majd a gyümölcs ára, és nem tartja kizártnak, hogy a szezonban 7 ezerért is mérik majd az eper kilóját.

A fóliasátorban termő eper hamarosan szüretelhető, ez a gyorsaság pedig a szakembereket is meglepi – hangzik el a riportban. A szabadföldi termés várhatóan májusban lesz szüretelhető.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek