Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halszeletek sörtésztában

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A sörtésztához:
  • 7,5 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 1 tk só
  • 3,3 dl sör
  • 2 ek fehérborecet
  • A halhoz:
  • 4 ek liszt
  • ½ tk só
  • 4x20 dkg halfilé
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A tésztához összeforgatjuk a kétféle lisztet és a sót. A közepébe mélyedést nyomunk, belecsorgatjuk a sört és az ecetet. Habverővel csomómentesre keverjük a masszát.
  2. A halhoz egy tálban elvegyítjük a lisztet és a sót. A halszeleteket megmossuk, szárazra töröljük . Egyenként megforgatjk mindet a sós lisztben.
  3. 2-300 ml olajat felforrósítunk. Közben egy halfilét a sörtésztába mártunk, majd óvatosan a forró olajba tesszük és aranyszínűre sütjük, végül papírtörlőre szedjük. Ugyanígy elkészítjük a többi halszeletet is. Sült krumplival, majonézes mártogatóval és citromcikkekkel tálalhatjuk, petrezselyemmel díszíthetjük.

ÍGY LESZ OMLÓS! 6 TRÜKK, AMIT TUDNOD KELL, HA HALAT KÉSZÍTESZ >>> 

15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss