Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halszeletek nyárson

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A halfiléket – ha mirelit – olvasszuk ki, majd egy papírtörlő segítségével itassuk le róluk a felesleges vizet. A gombafejeket tisztítsuk meg. A halszeleteket vágjuk fel egyforma nagyságú kockákra.

A fokhagymát tisztítsuk meg és préseljük össze. A csilipaprikákat mossuk meg, távolítsuk el a magjaikat, és szeleteljük fel apróra. A fokhagymát és a csilipaprikát tegyük egy kis tálba, majd adjuk hozzá az olajat, a koriandert, a cukrot és 1 teáskanál citromlevet.
A páclevével kenjük be a halszeleteket és a gombafejeket, majd hűvös helyen hagyjuk állni kb. 30 percig. A halszeleteket és a gombafejeket váltakozva tűzzük fel hurkapálcákra, majd hengergessük meg lisztben, felvert tojásban és végül zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd a nyársak mindegyik oldalát süssük kb. 6 percig, végül a megsült nyársakról egy papírtörlő segítségével itassuk le a fölösleges zsiradékot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss