Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megéri megvenni a drágábbat? Halrudacskákat teszteltünk!

1955 óta élvezhetjük a halrudacskák által nyújtott örömöket. Nincsen semmi, amitől félnünk kellene, nincsen benne alattomos szálka vagy egy nyálkásabb pikkely sem. Így könnyebben rá tudjuk venni a csemetét is a halfogyasztásra, emellett időhiány esetén is remek alternatíva lehet, mivel elkészítése sok időt és odafigyelést nem igényel.

10 különböző dobozos halrudat gyűjtöttünk be. Elmondható róluk, hogy tengeri halfiléből készültek, de persze akad olyan is, ami tartogatott némi meglepetést a leírásában. Mindenfajta ízesítéstől mentes példányokat kerestünk, melyeknél elkészítés során minden javaslatot véresen komolyan vettünk. Értékelés során a panír és a hal állagát, illetve ízét figyeltük.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Fish fingers - Lidl

Első pillantásra látszik, hogy bundájának elkészítése során kifejezetten aprószemű morzsát használtak. Nincs a Földön olyan ember, aki méterekről megmondaná, hogy halról van szó, annyira visszafogott az illata. Viszont amikor ráharapunk, olyan lendületet vesz, hogy percekig csak pislog felette az ember. A hal íze megjön, ami egészen elviselhető, az állaga pedig picit keményebb az ideálisan omlósnál. Enyhén olajos íze van, de a legnagyobb problémája, hogy a kérge nem ropog megfelelően.

Adatok: 450 gramm, 65% hal, 459 ft

ERITRIT, XILIT, FRUKTÓZ ÉS STEVIA - VÉGIGKÓSTOLTUK ÉS TESZTELTÜK A CUKORPÓTLÓKAT >>> 
Panírozott halrudak - Ocean Catch

Akkor sem érzünk semmit az illatából, ha 5 centire emeljük orrunkhoz. Kóstolva kiderül, hogy veszettül ropog a bundája, viszont kicsit túlméretezett a morzsaszemek átmérője, így egy kicsit karcolja szájpadlásunkat. Apró gyerekeknek nem okoz talán felhőtlen élményt. A hal állaga tökéletesen krémes, az íze pedig igazán halas.

Adatok: 450 gramm, 57% hal, 858 ft

Panírozott halfilé rudak - CBA

Értelmezhetetlenül durva felülete van a panírnak, nézni is félelmetes, nemhogy kóstolni. A smirgliszerű borítás ontja magából az olajos-panír eszenciát, a halat teljesen kiszorítva. A filé a belsejében vakítóan fehér, de kóstolva sem érkezik meg az elvárt ízvilág. Folyamatosan a panírt érezzük, a halat mindössze egyetlen pillanatig találjuk meg benne. A halfilé állaga kicsit kemény, pedig veszettül tartottuk magunkat az elkészítési javaslatban foglaltakhoz.

Adatok: 450 gramm, 57% fehérhúsú halfilé, 689 ft

TESZT! 1 HELYETT 4 IGAZÁN FINOM KEFIRT TALÁLTUNK >>> 
Panírozott halrudak - Spar

Az átlagos külseje mellé kapunk tőle egy visszafogott halas-paníros vegyes illataromát. Kóstolva pontosabb képet kapunk róla, a hal íze dominánsabb benne szerencsére. A panír íze és állaga tökéletes, enyhén ropog, de nem karcolja csontig az ínyünket. A halfilé állagra laza és omlós. Összességében egy harmonikus rudacska, meglepően jó.

Adatok: 250 gramm, 61% fehérhúsú hal, 499 ft

Panírozott halrudak - Tesco

Kicsit durvább a panírja, egyből látszik rajta. Az illata halas, nincs vele baj, tökéletesen eladja magát halrúdnak. A töltelék a bunda alatt barna benne, ami nem olyan szívmelengető látvány elsőre. Kóstolva jön a meglepetés csak igazán. A bundája nem ropog, a hal íze viszont - ahogy ráharapunk - mintha azonnal elfutna, és nem maradna belőle semmi. Állagra kellően puha, fog nélkül is ehető.

Adatok: 250 gramm, 5% darált fehérhúsú tengeri halak, 325 ft

MUSTÁRTESZT! A NAGY MÁRKÁK LEALÁZTÁK A TELJES MEZŐNYT >>> 
Halrudak - Fish Fingers

Fura, ránézésre akár lehetne krokett is, annyira finom morzsás a bundája. Illatra kicsit megvezet minket, inkább nevezhető olajos halnak, mint rudacskának. Kóstolva aztán megkapjuk az arcba a hamisítatlan heringfilé élményt. Teljes képzavart okoz, aminek oka talán az aprított tengeri halban keresendő. Összességében eléggé arcizomrángató rudacska ez.

Adatok: 250 gramm, 42% aprított tengeri hal, 225 ft

Arany halrudak - Frosta

Egyik legismertebb márka ebben a kategóriában. Tévéreklámjaik gyanúsan a fél ország fejébe égtek már, mivel naponta 10-20-szor is leadják. Kibontás után megérinti orrunkat a könnyed halas illat, a panírból sokat nem kapunk. Tapintására kellően puha, sütés után enyhén megkeményedik. Kóstolva a halas vonal erőteljesebbé válik. Az állaga lenyűgöző. A kéreg kellően ropogós, ezzel is minden rendben.

Adatok: 300 gramm, 65% alaszkai tőkehalfilé, 749 ft

A LEGNAGYOBB KLASSZIKUS CSÚNYÁN ELVÉRZETT A TÖMLŐS SAJTKRÉMEK TESZTJÉN >>> 
Fish fingers - Iglo

A másik nagy név, ha panírozott halfilékről beszélünk. Elkészítés előtt egy nagyon halovány halas illatot ereget csupán magából, az átütő halas katarzis elmarad. Bundája nagyobb morzsaszemekből készült, érintésre kicsit a smirglipapírt eleveníti fel. Kóstolva már rózsásabb a helyzet, a hal íze megérkezik, kérge enyhén ropogós lesz. A filé állaga iszonyatosan omlós, szinte olvad szánkban. Ez inkább egy visszafogottabb rudacska, nem büdösíti be az egész kerületet.

Adatok: 420 gramm, 58% alaszkai tőkehal, 1149 ft

Fischstabchen - Almare - Aldi

Nyers állapotában a halból nem érzékelni semmit, csak a panír lebeg a halrudacska körül. Ízlelve sem történik érdemben változás, a panír uralkodik, ami mögött azért megérezzük a tőkehalfilé ízét. A kéreg nem a legropogósabb fajta, ennél lehetne kicsit ellenállóbb. A hal állaga viszont szinte krémes.

Adatok: 450 gramm, 65% alaszkai tőkehalfilé, 649 ft

NAGY PARADICSOMOSHERING-TESZT! EGY SAJÁT MÁRKÁS KONZERV VITTE EL A PÁLMÁT! >>> 
FISCHSTABCHEN - Every time - Penny

A mezőny egyetlen szoliban ragadt versenyzője. A színe alapján mintha már készen került volna a dobozba, de ezt csak a látszat. Gigantikus morzsadarabokat látunk rajta, talán a tapétát is le lehetne kaparni vele. A legsúlyosabb mégis az illata. Eszeveszett konzervhalszag árad belőle, ami napokig ottmarad orrunkban. A bundája ropog, de inkább serceg fogaink között. Kóstolva a hal íze már csak vicc, sokkal visszafogottabb, mint illatozva. Állagra pedig kicsit kemény ráadásként.

Adatok: 450 gramm, 65% fehérhalfilé, 459 ft

TÉSZTASZÓSZTESZT! KIFEJEZETTEN FINOM BOLTI PESTÓKRA BUKKANTUNK >>> 
Ítélet

Bődületes meglepetést nem okozott a teszt, a két nagy név - a Frosta és az Iglo - uralta a mezőnyt. A Spar és az Ocean Catch figyelemre méltó eredményt ért még el, ezek négyen alkotják az ajánlott kategóriát a natúr, ízesítéstől mentes halrudacskák világában.

A legdurvább arctorzulásokat a Tesco, az „Halrudak - Fish Fingers” és az „Everytime” fedőnév alatt futó termékek okozták. Ezeknél leginkább a hal íze árnyékolta be a teljesítményt, de van, ahol biztosra mentek, és a panírt is egészen förtelmesre készítették.

Helyezések:

1. Frosta
2. Iglo
3. Spar
4. Ocean catch
5. Cba
6. Almare (Aldi)
7. Lidl
8. Tesco
9. Halrudak - Fish Fingers
10. Everytime (Penny)

Ezek is érdekelhetnek

Friss