Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halrudacska házilag kukoricasalátával és sült krumplival

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fagyasztott tengeri halfilé
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • 2 evőkanál mustár
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A kukoricasalátához:
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • pár csepp édeske
  • pár csepp citromlé
  • Valamint:
  • burgonya

Elkészítés

Elkészítés: A halat kissé kiengedjük, de még fagyosan ujjnyi csíkokra szeleteljük. Sózzuk, megforgatjuk lisztben. A tojásokat felverjük a mustárral, belereszeljük a sajtot és a fokhagymát, ebben is megforgatjuk a halszeleteket, majd a szezámmaggal elkevert panírmorzsában is. Olajban kisütjük.

Közben a tejfölt elkeverjük a mustárral és a majonézzel, pár csepp édeskével és citromlével ízesítjük, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát.

A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, olajban megsütjük.

A kisült halrudacskákat a sült krumplival és a kukoricasalátával kínáljuk.

Megjegyzés

A sajt lehet füstölt is! A hal gyorsan átsül, nem tart sokáig.
- viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss