hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halraguleves füstölt lazaccal

45 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A halfilét 2-3 centiméteresre felkockázzuk, beszórjuk a fűszerekkel, és 1 órát állni hagyjuk.

A bacont üvegesre sütjük, kiszedjük a zsírból, és félretesszük másik ételhez. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, ezután a bacon zsírjában megdinsztelkük. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd a fehérbort, felöntjük vízzel, és puhulásig főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a fűszeres halat, néhány percig főzzük, majd a tejszínnel kikevert tejfölt, a felcsíkozott fütölt lazacot is a leveshez adjuk. Összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Az egyik szomszédom megkért, főzzek neki halragut, mert valakitől hallotta, milyen finom az. Meg is főztem én neki a füstölt lazac kivételével. Ám amikor Írországban ettem tenger gyümölcsei levest, ott éreztem az ételben a pikáns füstölt lazac ízt. Na ezután már én is tettem bele füstölt lazacot is. A szomszédnak is jobban ízlett, meg a családnak is. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek