Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halpogácsa remoulade-mártással

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumplinyomóval alaposan összetörjük a halat és a burgonyát. Hozzákeverjük a tojást és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük a masszát. Ha ezzel megvagyunk, a hűtőbe tesszük és legalább 20 percig pihentetjük. Így könnyebben formázható lesz.
  2. A mártáshoz felaprítjuk a csemegeuborkát, finomra vágjuk a megtisztított sonkahagymát és a kaprot, majd összekeverünk mindet a majonézzel, a mustárral, néhány csepp citromlével, majd fűszerezzük a curryporral, aztán megsózzuk. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  3. A behűtött masszából nedves kézzel tenyérnyi méretű kerek, lapos pogácsákat formázunk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ebben a halfasírtok mindkét oldalát 3-4 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép aranybarnák. Végül remoulade-mártással tálaljuk.

CUKKINIS RAKOTT HAL 

LAZAC DIÓS KÉREGBEN PARAJOS BURGONYÁVAL 

HALSZELETEK SÖRTÉSZTÁBAN 

Megjegyzés

A liszt mennyisége attól függ, mekkora a tojás, és mennyire vizes a burgonya. - MME

Ezek is érdekelhetnek