Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halleves Kainuu módra (Kainuulainen kalakeitto)

MME MME
2/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 liter víz
  • 1-2 fej hagyma
  • 4-5 krumpli
  • fél kiló filézett hal (pl. lazac, csuka, sügér)
  • felaprítot petrezselyemzöld, snidling és kapor
  • tálaláshoz: olvasztott vaj, felaprított nyers hagyma

Elkészítés

Elkészítése: A hagymát megtisztítva felaprítjuk, majd a hallal együtt feltesszük főni. A meghámozott krumplikat kis darabokra vágjuk, ugyanígy a közben majdnem teljesen megpuhult halat is. A léből kidobjuk a hagymát, és
beletesszük a krumplit, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a halat és a zöldeket, majd olvaszott vajjal, felaprított nyers hagymával,
barnakenyérrel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss