Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

12 kreatív ötlet, mire használd a halkonzervet - 1. rész

A hal (konzerv vagy sem) tele van vitaminokkal, omega 3 zsírsavakban gazdag, és még a fogyásban is segít. A konzerv ráadásul olcsó és villámgyorsan készíthető belőle ehető étel, így arra biztatunk mindenkit, tartson a spájzban néhány dobozzal. Felhasználási tippjeinket megfogadva változatos fogásokat készíthettek belőle!

1. Turbózd fel vele a salátádat!

Tegyél egy tálba rukkolát, madársalátát és tonhalkonzervet. Keverd össze, sózd és borsozd meg, majd locsold meg egy kis olívaolajjal és citromlével. Aki még tartalmasabb salátára vágyik, tegyen hozzá főtt tojást is.

2. Tedd vele egészségesebbé a nachost!

A nachos nem egy egészséges snack, egy kis hallal, jalapeno paprikával és avokádóval a tetején azonban máris javított a helyzetén! 

3. Süsd fasírtba!

Szuperfinom lesz a fasírt, ha a darált hús és az áztatott zsemle mellett egy halkonzervet is hozzákeversz, és úgy sütöd ki.

4. Tedd a levesbe!

Nekünk, magyaroknak általában csak a halászlé ugrik be, ha a halas leves a téma, holott ennél jóval bővebb a repertoár! Tehetjük hideg kukoricakrémlevesbe, készíthetünk zöldséges-tejszínes és pikáns halgombóclevest.

5. Töltsd meg vele a paprikát!

A töltelék legyen halkonzerv, hagyma és paradicsom keveréke, a tetejét pedig szórd meg light sajttal. Süsd meg, és voilá, kész a mennyei, diétás vacsora.

6. Töltsd meg vele a krumplit!

Ez a változat már kevésbé diétás, mint a paprika, viszont tejföllel, zöldfűszerekkel és sajttal megszórva maga a tökély!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss