Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halkocsonya reggelire a tegnapi halászléből

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tegnap készített halászléből este kiveszem az esetleg benne maradt halszeleteket, ha filéből készült a halhús, benne maradhat, csakúgy, mint a belsőségek. Este, lefekvés előtt a halászlevet hűtőbe vagy hűvös helyre teszem, így reggelre megkocsonyásodik.

Reggel kenyérszeleteket pirítok, kanállal ezekre szedek a halkocsonyámból, igény szerint sózom, borsozom, megszórom őrölt pirospaprikával, vagy megkenem piros arannyal, esetleg csípős paprika krémmel.

Vendégeimnek ébredés utáni meglepetés reggelinek tálalom, aki nem vezet, aznap megúsztathatja a halat egy könnyű fehér, vagy rozé borral.

Megjegyzés

Egy bográcsban készült halászlé maradékának isteni másnapi reggelije, nálunk rendszerint bevált étel. Ha felélesztjük az előző napi tüzet, a kenyeret azon is piríthatjuk, úgy kicsit füstös ízzel a legjobb!

Gyakorlott halevőknek az sem okoz gondot, ha a szálkás halszeletek benne maradnak. Hűvösebb nyár végi éjszakákon a bográcsban is megkocsonyásodik.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss