Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halfilé ropogós bundában savanyított salátával

MME MME
5/5
90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál panko morzsa (vagy nagyobb szemű rusztikus házi morzsa)
  • 50 dkg tőkehalfilé vagy más fehérhúsú halfilé
  • 4 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 5 evőkanál rizsecet (vagy fehérborecet)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • chilipor
  • olívaolaj
  • A tálaláshoz:
  • 4 szelet kenyér
  • majonéz
  • csírák

Elkészítés

Elkészítés: Készítsünk elő 3 tányért a felvert tojással, a liszttel és a morzsával. A besózott halfilét először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a panko morzsában. A panírozott filéket tegyük 1 órára a hűtőbe – ez segít, hogy a morzsa jobban megtapadjon a halon. (Előre is dolgozhatunk!)

Ezalatt a tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk julienne-re (gyufaszálra), egy tálban marináljuk a rizsecettel, a szójaszósszal és chilivel – amíg a hal is a hűtőben van.

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat (nem bő olaj!), majd a panírozott halszeleteket oldalanként 3-4 perc alatt süssük aranybarnára.

A kenyérszeleteket a serpenyőben kissé megpiríthatjuk, majd kenjük meg ízlés szerint majonézzel, és helyezzük rá a megsült halszeletet, szórjuk meg a tetejét zsenge csírákkal. A marinált, savanyított zöldségeket egy kis tálban kínáljuk a hal mellé.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek