Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halászlé - ultra finoman

MME MME
5 3.2/5
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. A vége felé hozzátesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd rászórunk 1 evőkanál sót. Ezzel kb. 2 percig teljes lángon forraljuk, ezután hirtelen felöntjük 2 dl hideg vízzel. Amikor a hagyma szétcsapódott, beletesszük a haldarabokat, és megszórjuk a borssal és a pirospaprikával. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék tele legyen. Így főzzük kb. 1 órán keresztül rotyogtatva. Ezután beletesszük a fokhagymát, a halászlékockákat és az Erős Pistát, majd további 1 órán át főzzük. Mikor a hal szétfőtt, a nagyobb csontokat kidobáljuk, a többit átpasszírozzuk egy másik edénybe. Ha ezzel végeztünk, egy sűrűbb paszirozóval visszapasszírozzuk az eredeti fazékba - amit előtte kiöblítettünk. Feltesszük újra főni úgy, hogy a bort is beleöntjük, és megkóstoljuk, hogy ami kimaradt, azt pótolhassuk. Az a lényege, hogy teljesen beízesítve még fél órát kell főzni, takarékon, kevergetve. Ha halszeletet vagy belsőséget főzünk bele, azt legalább 1 órán át besózva tároljuk lehűtve – így nem fő szét, de kevergetni így nem szabad !!!!

Megjegyzés

Pár fontos dolog:
- A hagymával nem szabad spórolni !
- Az elpárolgott vizet csak az első passzirozás előtt szabad pótolni !
- Ha így csináljuk, teljesen szálkamentes lesz a lé ! Igaz hogy nagyon macerás, de megéri a fáradtságot, mert full extra lesz az arányokat betartva. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss